Teel šveitsi, poola-saksamaa

Posted on

Algne plaan oli, et sõidame poola ja ööbime poolas 2x. Et esialgu üks keskmiselt pikk jupp, siis lühike paarikolme tunnine jupp ja siis kolmandal päeval šveitsi välja.

Teadupoolest aga ei ela ükski plaan üle esimest kontakti reaalsusega….

Oli algne plaan, et teisel päeval hängib veidi poolas, külastab sealset paari (aiandus)keskust ja üleüldse võtab asja rahulikult, siis üsna kiiresti formuleerus omavahel plaan, et mis sellest ajast poolas niisama surnuks ikka lüüa. Seega sai hotell tühistatud ja vastu võetud otsus, et uhame niikaua edasi kui viitsime. Ja siis otsib jooksvalt mõne ööbimiskoha.

Mõeldud tehtud.

Teel sai nähtud palju poola kiirteid. ja nende rajamist ja remonte. Varssavini jõudmine oli ikka väga vaevarikas. Sealt edasi hakkas minema juba vähe kõbusamalt. Remonte jäi harvemaks ja tagasihoidlikumaks. Aga suures plaanis on poola kiirteed küllaltki närvilised. Õnneks mida edasi seda vähemaks jäi rekkasi. Rahakotti sai kiirtee tollipunktides hoolsasti kergendatud, kuid üldiselt on see seda siiski väärt – mis sest et lõpuks saaks selle raha eest pool paaki kütust…

Sai külastatud paari aianduskeskust, paari niisama keskust, hinnad on ikka väga soodsad.

Ühte aianduskeskust üritasime kepsuga leida, see juhatas mööda “päris” poolat, kitsad kehvad teed, kuskil karupersekülavahel, lõpuks kadus asfaltki ja sõitsime mööda pinnateid…… Lõpuks loobusime sellest keskusest ja otsustasime otsida teisi. 😀

Kohustuslikud käigud poeskäigud käidud, suund saksa peale.

Saksamaal sai nautida ka ummikuid, esimene oli kohevarsti peale saksa sisenemist. totaalne seisak. Kilomeetrite kaupa. Ei olnud lõbus, kuid lõpuks õnneks see siiski lahenes ära ja sai edasi liikuda.

Kuna saksamaal on kiirteede võrgustik juba üsna väljaarenenud, siis sealsed remondid olid vähe asisemad. Kasutati üht kiirtee poolt, sinna jooniti ajutiselt maha kitsad sõiduread ja enamasti oli kiirus piiratud 80’le. Sõiduridu oli kas kaks või kolm kõrvuti. Päris täppissõit oli, kõige vasakpoolsem rida oli märkide kohaselt enamasti 2m lai. Parempoolsemda veidi enam, kuid üldiselt siiski nii et rekka sõitis sisuliselt mõlema rehviga ajutise joone vahetus läheduses. Seal oli päris lõbus möödud või möödutav olla… hullult nõudis tähelepanu, eksimisruumi sisuliselt ei olnud.

Sellegipoolest kõik sujus. ja vahepeal sai jälle vabas voolus kulgeda. Saksamaa kiirteed on võrreldes poolaga hulka sujuvamad. Liiklus on tihe ja ridu on palju, aga enamasti on kuidagi voolavam, pidev laveerimine aeglasemate ja kiiremate ritta. Tõsi, paar tainast oli ka seal kes venisid keskmises reas ja tekitasid sellega segadust, aga mis teha. 🙂

Õhtu leidis meid leipzigist, kust kaugemale sõita enam ei näinud mõtet. Niigi oli juba ca 800km kellas.

Vaade hotelli aknast:

Hotell oli meeldiv, aga aknad olid tänava poole ning kondintsioneeri ka polnud. Ja oli selline 32C päev olnud, seega taas unetu öö. Hommikusöögi laud oli väga korralik.

Käisime otsisime ka kohaliku õlleka. Esimene oli väga lärmakas, hipsterist klientide ja räppmuusikaga, pealegi ülerahvastatud – otsisime teine ja sai hea. 🙂

Ja snitsel oli seal vägavägaväga hea. Biergarten või midagi, oli koha nimi. Ja õlu oli odavam kui eestis.. ja väga hea. Great success.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga