Teel šveitsi, läti-leedu-poola

Posted on

Uni läks ära juba päris varakult, kuid hommikune aeg lendab hullupööra. Seega, reaalselt liikuma saime kuskil poole kaheksast.

Eesti läbimine läks suht ludinal ja lootuses lätist odavat kütust saada, ei hakanud paaki täis panemagi. Tõepoolest sai sealt vähe odavamalt.

Kunagine piirihoone on tehtud alkopoeks, elagu eesti maksupoliitika, I guess 🙂 Seal peatuma ei hakanud – esimene peatus lätis oligi tankimiseks mingi ca paarkümmend kilomeetrit peale piiri. Suvaline pilt lätist, kui Kaie rooli lasin ja kaamera pakiruumist välja koukisin.

Leedus ei pannud me isegi varvast maha ega teinud ustki lahti. Paar korda vist akna lasin alla…

Suvaline leedu pilt:

Kaie sõitis poole läti pealt poola kuskilt rekkameeste peatuseni välja, siis ronisin ise rooli tagasi.

Leedu endiselt ei meeldi. Liiklus ei olnud meeldiv, teed olid küllaltki halvad ja topeltpidevjoon oli suurema osa ajast. Üsna tüütu oli.

Siinkohal kasutaks võimalust tervitaks paari Rotaxi kaubiku juhti ja veel ühte “ehitajat” kelle kaubiku taga aknalt makita mingi banner vastu vahtis.

Möödusime ühest neist enne läti piiri – ilmselt ootasid teisi järgi, siis mingi hetk tõmbasid nad meist mööda. Hiljem oli korduv au neid teel kohata – nad valisid teise trajektoori (aeglasema, I might add) ja siis olid naad paaril korral möödasõitu seetõttu tegemas. Ainult, et need möödasõidud olid täiesti sellised, et mul hakkas häbi eesti numbrimärgiga sõita… Kuskil poolas kadusid nad lõpuks jäädavalt nii tahavaatepeeglist kui eest vaateväljast. Siiralt imestan et avariid polnud. Samas reas olijad (ja ilmselt ka vastutulijad) olid ikka sunnitud hoolega pidurdama, et need ahvid mööda saaks ..

See pilt oli vist poolast:

Siitmaalt edasi olin ise roolis ja seega “pilte teelt” ei ole. Poolas jõudsime Lomzasse juba tuttavasse hotelli. Tuba oli pisike, probleem oli pigem müra ja soojus, mis ei lasknud hästi välja magada.

Lomzaz sai veidi jalutatud ja Kaie sõi jäätist.

Üldse oli seal õhtul lahti lugematu hulk jäätiseurkaid. ja üks türklaste kebabiauk.

Üldiselt võiks lomza suht kena linn olla, aga oli kuidagi räämas ja väsinud. samas mõnes kohas veidi renoveeriti.

Poola puhul nende siltide kirevus endiselt tüütab. Hästi palju plakateid igalpool, uusi ja vanu ja üks kirevam kui teine. Huh. Täielik kakofoonia, pole mingit ühtlust.

Ahjaa, kui õhtul olid lahti ainult jäätiseurkad, siis hommikul paistis, et on lahti ainult pirukaurkad, või midagi. 🙂

Lahkusime hotellist vist törts enne kaheksat.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga